Argentum je privatno preduzeće osnovano 2017-te godine kao naslednik Famipe – Prizren tj. njenog EKM (elektrokontaktni materijali) pogona. Posjeduje tehnologiju i opremu (mašine za zakovice njemačke firme DODUCO GmbH najvećeg svjetskog proizvođača kontaktnih materijala) za proizvodnju kontaktnih materijala kao i opremu za proizvodnju lemova.

Svi kontaktni materijali su atestirani na odgovarajućim institutima kao i kod neposrednih korisnika kontaktnih materijala u Austriji, Italiji, Tusrkoj, Sloveniji, Hrvatskoj, Srbiji, Bosni i Hercegovini, Makedoniji…

Vlasnik firme i šef proizvodnje je Ševčet Jakupi diplomirani injženjer metalurgije koji je specijalizirao u firmi METALOR (Métaux Précieux SA Métalor-Neuchâtel SUISSE) 1978. godine (na temu „finalizacija srebra u žicu, zakovice i trake“) i koji je više od 30 godina radio u Famipi – Prizren (EKM-pogonu) na različitim pozicijama. Takođe, u Argentumu rade i visokokvalifikovani majstori sa dugogodišnjim iskustvom u pomenutom proizvodnom programu.

Naša iskustvo čine nas savršenim partnerom na području naše specijalnosti: razvoj i proizvodnja kontaktnih materijala kao i proizvodnja lemovova za tvrdo i meko lemljenje.

Close Menu